miércoles, noviembre 08, 2006

Raquel Casas, autora d'Es Racó Literari de 3deNit de IB3-Radio, amb Sandra Llabrés i Joana Pol

Programa casi íntegramente en catalán, la autora de la semana fue la finalista del concurso de Joescric.com en la edición de 2006 de cuento infantil, Raquel Casas Agustí. La conocida presentadora mallorquina Sandra Llabrés conduce el programa e interpreta a menudo las lecturas efectuadas en él. En esta ocasión, además, participó en una magnífica interpretación del abuelo de la historia Carles Riera. La escritora Joana Pol, como cada miércoles, colaboró en la entrevista.




LEMA:
“… y pensé que la foto de Lilí era como esas estrellas que se mueren en los rincones del universo y que nos siguen alumbrando cuando ya no existen.” De Las bailarinas muertas. Antonio Soler.

BIOGRAFIA:
Vaig néixer a Vilanova i la Geltrú l’any 1974. Des de ben petita m’he interessat per la literatura, sempre m’ha agradat molt llegir i escriure.
Més endavant vaig estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona i en acabar vaig fer el Doctorat, especialitat en Literatura Espanyola del segle XX (actualment treballo en la tesi sobre la narrativa de J. A. García Blázquez).
Un cop finalitzats els estudis vaig començar a treballar com a professora de secundària, però també he tingut altres feines: correctora i traductora (català/castellà) i professora de castellà i català per a estrangers en una escola d’idiomes.
Pel que fa a la creació, he rebut diversos premis literaris de poesia i narrativa, tant en llengua catalana com castellana (1998- 2006). L’últim ha estat el “XXVIII Premi Nacional de Poesía Ciudad de Archidona” que em van atorgar el passat 12 d’agost per l’obra “El afinador de pianos”.
Aquest mateix any també he publicat el llibre de poemes de temàtica amorosa titulat Astrolabi (Ed. El cep i la Nansa, 2006).
Altres poemes els podeu llegir a la revista de poesia “Reduccions” (núm. 80, desembre 2004), a La Catalana de Lletres (Cossetània Edicions, 2003) o a Estels com pedres (Ed. Òmnium Cultural del Baix Camp, 2000).

MANIFEST:
La literatura hauria d’ésser clara, sensata, lúcida i apassionada, és a dir en una paraula: divertida. Si no és així, mai no aconseguirem lectors.

No hay comentarios:

MALLORCA FANTÀSTICA 2007

MALLORCA FANTÀSTICA 2007
Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis